ADD behandeling voor volwassenen

add symptomen

Ondanks het feit dat ADD over het algemeen prominenter aanwezig is bij kinderen kunnen ook volwassenen last hebben van deze concentratiestoornis.

add symptomenAangezien je toch wel de focus nodig hebt om te kunnen werken is het verstandig om een behandeling te volgen voor de ADD, de symptomen van ADHD lopen uiteen. Voordat je gelijk begint aan de medicatie is het handig om het onderstaande in het achterhoofd te houden:

  • Medicijnen voor ADHD zijn effectiever in combinatie met andere behandelingen. Je zult veel meer uit je medicatie halen als je ook gebruik maakt van andere behandelingen die emotionele en gedragsproblemen aanpakken. Dit is dan ook de reden dat er voorafgaand aan de medicatie ook contact wordt opgezocht met bijvoorbeeld een psycholoog. Dit is niet iets om je zorgen over te maken, deze persoon is er nu eenmaal voor jou om je te helpen.
  • Iedereen reageert anders op ADHD-medicatie. Sommige mensen ervaren een drastische verbetering, terwijl anderen weinig tot geen verlichting ervaren. De bijwerkingen verschillen ook van persoon tot persoon en voor sommigen wegen ze ruimschoots op tegen de voordelen. Omdat iedereen anders reageert, kost het vinden van de juiste medicatie en dosis tijd
  • ADHD-medicatie moet altijd nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bij de behandeling van ADHD gaat het om meer dan alleen het innemen van een pil. Jij en je arts moeten de bijwerkingen in de gaten houden, bijhouden hoe je je voelt en de dosering daarop afstemmen. Wanneer medicatie voor ADHD niet zorgvuldig wordt gecontroleerd, wordt het minder effectief en risicovoller.