Waarom werken Qmusic advertenties zo goed?

De meest populaire ochtendshow? Mattie en Marieke op Qmusic. De meest populaire hitlijst? De Top 40 op Qmusic. De meest populaire radiozender van Nederland? Qmusic. Je begrijpt het, er is een reden waarom Qmusic adverteren zo hoog in de mediaplannen van adverteerders en mediabureaus staat.

Qmusic advertentie

Het is logisch verklaarbaar dat tegenwoordig de meeste radio adverteerders ervoor kiezen een deel van hun advertentie budgetten besteden aan adverteren op radiozender Qmusic. Je genereert op dit positieve radiostation een enorm bereik via fm zenders en ook als je kijkt naar de kosten voor het adverteren moet je concluderen dat Qmusic in heel veel gevallen een goeie deal is.

Radiospots op Q-music

Het mooie aan radiospots op Q-music is dat de doorlooptijd ontzettend kort is. Het maken van een goede commercial neemt doorgaans 1 of 2 werkdagen in beslag, en dan krijg je een goeie radiocommercial die iedereen op de radio kan horen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spot met heel veel geluidseffecten, een opvallende radio voice-over of juist een hele zachte stemactrice die de aanbiedingen van je merk in de oren van luisteraars fluistert.

Wat kost een Qmusic advertentie?

Net als andere media typen kun je radioreclame op Qmusic zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om een creatief media of productiebureau in te schakelen, een speciale radio copywriter die Gouden Loekie’s heeft gewonnen n vervolgens een bekende Nederlander inhuren die jouw radiocommercial voor Qmusic inspreekt.

Hoe krijg je een Qmusic commercial in de lucht?

Het makkelijkste is even bellen met een mediabureau. Zij kijken naar je gewenste doelgroepen en waar die het beste kunnen worden bereikt. Vaak is dat Qmusic, maar soms kan ook een combinatie met andere radiozenders interessant zijn. Het ligt dus een beetje aan de strategie die je wilt uitvoeren.